Nummer 1 in Japan

Al eeuwenlang hebben de Japanners zich bewezen als de beste staalexperts ter wereld. Meestersmid Tsuneichi Okano begon zijn carrière in 1925 en richtte in de jaren ’40 het bedrijf Okatsune op, dat naar zijn eigen naam is vernoemd. Hij maakte een klein aanbod scharen van topkwaliteit.

De kennis van het smeden werd overgedragen van vader tot zoon en de productieprocessen werden doorontwikkeld, altijd met een continu streven naar perfectie. Inmiddels wordt Okatsune voortgezet door de derde generatie Okano en het assortiment is uitgebreid met verschillende snoeischaren, heggenscharen, stekscharen en specifieke bonsai- en Ikebanascharen.

De kracht van eenvoud

Een eenvoudig ontwerp met praktische elementen laat de pure essentie van de schaar zien. Met slechts enkele onderdelen blijft de schaar licht van gewicht en gemakkelijk in onderhoud. De handgrepen zijn traditioneel ontworpen in rood en wit. Deze kleurencombinatie symboliseert ‘geluk’ in Japan en valt bovendien goed op in de tuin.

De eikenhouten handgrepen van de heggenscharen geven een geweldig gevoel van eenheid en controle over de schaar. Wanneer het aankomt op precisie, zoals bij vormsnoei, gaat er niets boven de Okatsune heggenschaar, perfect gebalanceerd en met zijn typische geluid een puur genot om mee te werken.

Unieke kwaliteit

Okatsune scharen worden op unieke wijze gesmeed uit het beste Izumo Yasugi staal, dat van oudsher wordt gebruikt voor de traditionele Katana zwaarden van de Samurai. Dit staal kenmerkt zich door het hoge koolstofgehalte waardoor een ongeëvenaarde hardheid van 60-61 op schaal van Rockwell wordt bereikt en de schaar zijn scherpte lang behoudt.

Met bepaalde verhittings- en afkoelingsprocessen blijft de kern flexibel en sluiten de bladen altijd weer bij elkaar mooi aan. De vlijmscherpe messen zijn in twee verschillende hoeken geslepen. Zo wordt altijd een schone en precieze snede aangebracht in het hout, zonder veel kracht te hoeven zetten.

Exclusief in Europa

De Wild is exclusief Europees importeur van Okatsune. Via ons dealernetwerk worden deze unieke scharen door heel Europa verspreid. Ben je op zoek naar een dealer in jouw regio, wil je dealer worden of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ook eenvoudig bestellen via een van onze webshops. Als dealer ga je naar www.gtmprofessional.com. Voor meer informatie over Okatsune scharen ga je naar www.okatsune-europe.com.