De ultieme snoeizaag

Silky introduceert de Zübat Ultimate, een revolutionaire zaag die de Zübat serie naar nieuwe hoogten zal brengen. Deze Japanse trekzaag heeft het vertrouwde ontwerp van de populaire Zübat, aangevuld met Silky’s nieuwste technologieën en een unieke uitstraling.

Met een progressieve vertanding van 7.5 naar 6.5 tanden per 30 mm wordt er gemakkelijk een eerste zaagaanzet gemaakt, om vervolgens op volle snelheid veel hout af te nemen. De Zübat Ultimate is tevens de primeur van Silky’s nieuwe Gokai-Me vertanding. Op het blad zijn 4 schrapervormige tanden aangebracht die zorgen voor een optimale afvoer van zaagsel. Samen met de overige niet gezette zaagtanden presteert de Zübat Ultimate uitmuntend bij zowel schulpsneden, afkortingen als schuine sneden in het hout. Een echte alleskunner dus!

Het full tang blad is voorzien van een nikkel coating wat een slijtvast oppervlak geeft en beschermt tegen roestvorming. Het gebogen blad werkt perfect bij het zagen boven schouderhoogte en houdt de zaag in de zaagsnede. De Zübat Ultimate heeft een uit rubber gegoten handvat, dat comfortabel in de hand ligt en trillingen sterk reduceert.

 

Fun fact: de keuze voor de olijfkleur van het Zübat Ultimate holster is gemaakt door middel van een poll op Instagram, met input van al onze Silky Europe-fans!”

 

De zaag wordt geleverd in een draaibaar, olijfgroen holster met afneembare riemhouder en is voorzien van 3 kleine rolletjes zodat de scherpe tanden de hoes niet beschadigen bij het in- en uitnemen van de zaag. De holster heeft onderaan een opening, waardoor vocht en zaagsel uit de holster kunnen vallen.

Het Zübat Ultimate blad kan ook gemonteerd worden op de Zübat stokzagen-reeks, waardoor je deze zaag als stokzaag én als handzaag kunt inzetten.

De nieuwe Zübat Ultimate is nu verkrijgbaar via ons Silky dealernetwerk!

Product trainingen

Het afgelopen jaar hebben wij veel dealers en internationale distributeurs mogen verwelkomen voor een (technische) training bij ons op locatie. Tijdens zo’n trainingsdag leren klanten alle ins en outs over onze houtversnipperaars of ons Japanse handsnoeigereedschap. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die onze merken vertegenwoordigt weet hoe deze producten veilig en correct gebruikt en onderhouden worden. Zo heeft iedere groenliefhebber het langst plezier van zijn of haar gereedschap!

read more

Eerste accu versnipperaar voor professionals

Met trots presenteert GTM Professional de 1800 E-chipper, de eerste accu aangedreven versnipperaar voor takdiameters tot 12 cm. De splinternieuwe machine is voorzien van een sterke Li-Ferro accu die zowel het versnippersysteem als het zelfrijdende onderstel aandrijft.

read more