Nieuw: Elephants Trunk 3

GTM Professional presenteert de volledig vernieuwde Elephants Trunk 3, het ergonomische harnas dat hoveniers helpt het zware werk met een heggenschaar of hand gedragen bladblazer te verlichten. De katrol op de onderrug heeft een trekkracht van 3 kg waardoor een groot deel van het gewicht van het gereedschap wordt verplaatst van de armen naar de heupen. Zo worden spiergroepen die je tijdens het snoeien of bladblazen het meest nodig hebt aanzienlijk ontlast en zijn pijnlijke armen of schouders verleden tijd. De nieuwe Elephants Trunk 3 is vanaf nu verkrijgbaar voor €349 inclusief BTW via het dealernetwerk van GTM Professional.

In vergelijking met eerdere modellen heeft de Elephants Trunk 3 een compleet nieuw ontwerp. GTM Professional heeft er alles aan gedaan om de functionaliteit en het comfort optimaal te benutten. Het nieuwe harnas is bijvoorbeeld uitgebreid in te stellen. Met de verstelbare schouder- en heupbanden én extra verlengstukken is er een optimale pasvorm voor ieder lichaamstype mogelijk. Ook het schouderstuk is apart verstelbaar en biedt extra steun in de rug. De open gewerkte rugdelen en nieuwe kussens zorgen samen voor een optimale ventilatie tijdens het werken op warme dagen.

Ook nieuw en bijzonder handig is het feit dat de buis van de Elephants Trunk 3 inklapbaar is voor compacte opslag en transport. De buis is tevens in een hogere positie instelbaar, bijvoorbeeld om de bovenkant van de heg te snoeien. Via de geleide rollen beweegt de staalkabel soepel in iedere richting, ook bij het werken boven je macht. En omdat de aluminium buis draaibaar is blijft deze niet steken in de heg. Overal is aan gedacht om de klus gemakkelijker, sneller en lichter te maken!

 

“Dankzij de nieuwe Elephants Trunk profiteren groenprofessionals nu van meer rendement en minder pijn bij het snoeien van heggen.”

 

Vooral bij klachten in de rug, schouders, nek of armen kan het werken met een zware heggenschaar zeer vermoeiend zijn. Naast lichamelijke hinder gaat ook vaak de werksnelheid en concentratie achteruit wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Dankzij de nieuwe Elephants Trunk profiteren groenprofessionals nu van meer rendement en minder pijn bij het snoeien van heggen. Het ergonomische harnas is ook geschikt voor telescopische heggenscharen en hand gedragen bladblazers tussen de 4,5 en 8 kg. Door het gewicht van gemotoriseerd gereedschap te reduceren wordt het bovendien minder krampachtig vastgehouden zodat er minder trillingen in de handen worden doorgegeven. Met de Elephants Trunk 3 werk je dus veilig en comfortabel om langer door te gaan.

Net als de houtversnipperaars van GTM Professional, wordt ook de Elephants Trunk in onze eigen fabriek geproduceerd. De Wild is trots op deze nieuwe ontwikkeling en nodigt alle hoveniers uit om de Elephants Trunk 3 te proberen en zelf te ervaren hoe dit ergonomische harnas het werk kan verbeteren! Kijk op www.gtmprofessional.com voor meer informatie of het vinden van een dealer in de buurt.

Open dag voor klanten

Op 13 februari 2023 openden wij de deuren voor onze Benelux klanten. Met zo’n 100 tevreden bezoekers was het een zeer geslaagde open dag! Na de ontvangst in onze showroom hadden klanten de gelegenheid zich aan te sluiten bij de rondleidingen door ons nieuwe pand.

read more

De Groene Sector 2023

Met meer dan 14.000 bezoekers is De Groene Sector hét kennis- en netwerkmoment voor de groene branche in Nederland. Ook dit jaar waren wij weer aanwezig in de Evenementenhal van Hardenberg om nieuwe én bestaande klanten te ontmoeten.

read more